Eetlust naar meer: IFFA 2022 breidt focus uit
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Eetlust naar meer: IFFA 2022 breidt focus uit

  • 24 november 2020

IFFA stelt zich, naast de traditionele focus op vlees, vanaf 2022 open voor alternatieve eiwitten. Met de nieuwe ondertitel 'Technology for Meat and Alternative Proteins' zet 's werelds grootste vakbeurs voor de sector de snelle groei van vleesalternatieven en de achterliggende productieprocessen in de schijnwerpers. De beurs vindt plaats van 14 tot 19 mei 2022 in Frankfurt am Main. 

"De markt voor vleesalternatieven is booming,” aldus Wolfgang Marzin, President en Chief Executive Officer van de Messe Frankfurt. “De expertise van onze exposanten en bezoekers draait al sinds jaar en dag om de verwerking, verpakking en verkoop van vlees en vleesproducten. We kijken we ernaar uit om deze focus uit te breiden, nieuwe producten te presenteren en te discussiëren over intelligente toepassingen - een echte boost voor innovatie."

Hoewel plantaardige producten nog steeds een groeiende nichemarkt zijn, wijzen de ontwikkelingsvooruitzichten voor de wereldmarkt op een snelle groei in de toekomst. Zo wordt verwacht dat de wereldwijde jaarlijkse verkoop van vleesalternatieven op basis van planten tegen 2025 zal stijgen tot meer dan 12 miljard dollar (1); een jaarlijkse groei van ruim 18 procent. Ter vergelijking: de verkoop van verwerkt vlees zal in datzelfde jaar naar verwachting ongeveer 319 miljard dollar (2) bedragen, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van slechts 0,2 procent. Voor fabrikanten van voedselverwerkende- en verpakkingsmachines, en van specerijen en additieven heeft deze ontwikkeling een enorm potentieel. Veel Duitse bedrijven zijn al actief in de sector. 

Deelnemers aan het komende IFFA zullen de uitbreiding van de focus zien in het bereik van de verwerkingstechnologie voor vlees, vleesproducten, en alternatieve eiwitten, en de ingrediënten. Dit omvat niet alleen de productie en verwerking van plantaardige producten, maar ook producten die gemaakt zijn van celkweekvlees. 

Vanaf medio januari 2021 kunnen exposanten kunnen zich inschrijven. 

iffa.com

[1] Bron: Arizton Plant-based Meat Market - Global Outlook and Forecast 2020-2025, Sept. 2020
[2] Bron: Statista – Consumer Market Outlook, 2020

Bron: IFFA