Een stap dichter bij zelfreinigende oppervlaktes
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Een stap dichter bij zelfreinigende oppervlaktes

  • 11 januari 2021

Unilever en Innova Partnerships hebben een joint venture opgericht, Penhros Bio, om een technologie te commercialiseren die voorkomt dat micro-organismen groeien op verschillende oppervlaktes.

Dr. Neil Parry, directeur van het R&D-programma bij Unilever, licht toe: "Deze technologie bootst het natuurlijke reinigingsproces van zeewier na; het houdt oppervlakten schoon en stoot ongewenste indringers uit hun directe omgeving af. Deze biologische technologie werkt onder extreme omstandigheden, zodat het in vuil water blijft werken door de communicatie tussen bacteriën te blokkeren, zodat bacteriën zich niet kunnen koloniseren of ophopen op gezonde oppervlakten van de plant."

Lactam

De eerste doorbraak in de wereld kwam met de introductie van een organische verbinding genaamd Lactam die bacteriën en schimmels op alledaagse oppervlakken kan blokkeren of voorkomen. Dr. Jon Hague, Unilever's Vice President voor Wetenschap & Technologie, Unilever Homecare zei: "Het gecommercialiseerde gebruik van Lactam biedt een belangrijke kans voor reinigingsproducten wereldwijd en kan een revolutie in de industrie teweegbrengen.”

Professor Steve Howell, oprichter van Innova Partnerships zei: "We werken momenteel samen met licentiepartners voor bankbiljetten en tandheelkundige toepassingen, maar er zijn nog zoveel andere toepassingen waar deze technologie baat bij zou kunnen hebben.”

unilever.com

Bron: Unilever