Anuga 2023: duurzaamheid & innovatie in voeding
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Duurzaamheid en innovatie in voeding op Anuga 2023

  • 05 oktober 2023

Op Anuga 2023, van 7 tot en met 11 oktober, valt er van alles te ontdekken en te beleven. Centraal op het beursterrein, dat zich uitstrekt over een imposante 300.000 m², staat de ‘Anuga Trend Zone’, een uitstalraam voor de meest vooruitstrevende ideeën in voeding en drank. 

Partners zoals Innova Market Insights B.V. en Euromonitor International Limited zullen bij de ‘Anuga Trend Zone’ hun nieuwste onderzoeksresultaten onthullen, met een scherpe focus op ‘Duurzame groei’. Deze presentaties duiken diep in de milieu-, economische en humanitaire facetten van duurzaamheid in onze industrie.

Een hoogtepunt wordt de discussie over hoe technologie en innovatie kunnen bijdragen aan betaalbare, voedzame voedselopties. Denk hierbij aan efficiëntere productiemethoden, afvalreductie en de opkomst van kunstmatige intelligentie in de voedselvoorziening.

Beleef Organic on Stage

Daarnaast lanceert Anuga het ‘Organic on Stage’-podium, centraal gelegen bij de Start-up Area. Dit platform belicht de meest baanbrekende ideeën in de biologische sector, variërend van paneldiscussies tot inspirerende start-up pitches.

Nieuwe kansen voor de halal sector

Voor het eerst dit jaar zet Anuga ook de schijnwerpers op de groeiende halal-markt met de ‘Anuga Halal Global Conference’. Deze bijeenkomst is bedoeld om de voorlopers van de halal-industrie te verenigen en de dynamische toekomst van deze sector vorm te geven. Onderwerpen zoals halal-certificering, kansen in de industrie en het belang van gestandaardiseerde processen zullen uitgebreid worden besproken.

Nieuwsgierig geworden? Duik dieper in het volledige programma en ontdek alle sprekers en activiteiten op de Anuga-website.

Anuga.com

Bron: Anuga 2023