Volgens het rapport Turning Point: Feeding the World Sustainably van Deloitte is een duurzame transformatie van het voedselsysteem noodzakelijk om de groeiende wereldbevolking te voeden en klimaatverandering tegen te gaan. Momenteel zijn 730 miljoen mensen ondervoed, terwijl de voedselproductie tegen 2070 met 40% moet toenemen om tien miljard mensen van voldoende calorieën te voorzien.
Deloitte stelt vijf belangrijke oplossingen voor om een duurzame voedselketen te realiseren:
Een duurzame voedselketen kan 1,6 miljard mensen voorzien in hun minimale voedingsbehoeften en 300 miljoen mensen in kwetsbare regio’s uit ondervoeding halen. Tegelijkertijd kan de uitstoot van het voedselsysteem met tweederde dalen, wat een belangrijke bijdrage levert aan de net zero-doelen.
Vooral lage-inkomenslanden kunnen profiteren van deze transformatie. Deloitte schat dat deze landen een BBP-stijging van 12% kunnen realiseren en een dagelijkse calorieverhoging van 626 per persoon. Hiermee wordt niet alleen voedselzekerheid verbeterd, maar ook de economische positie van de meest kwetsbare regio’s versterkt. "Dit is een kans om zowel voedselonzekerheid als klimaatverandering aan te pakken," aldus Randy Jagt van Deloitte.
Lees het volledige rapport: Turning point: feeding the world sustainably
Bron: Deloitte