DP&S behaalt Plant-Based Global Standard
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

DP&S behaalt Plant-Based Global Standard

  • 27 oktober 2020

Dutch Protein & Services (DP&S) is het eerste bedrijf ter wereld dat voldoet aan de strenge voorwaarden van de nieuwe standaard voor plantaardige producten.

Dit geeft klanten de zekerheid dat alle ingrediënten voor veganistische en vegetarische producten gegarandeerd vrij zijn van dierlijke bijproducten. Een essentieel onderscheid in deze groeiende markt.

Is het echt, volledig plantaardig wat ik tegenwoordig drink of eet? Dit is wat vegetariërs en veganisten zich dagelijks afvragen, omdat de herkomst van de ingrediënten niet altijd direct duidelijk is. Wetgeving voor deze productgroep ontbreekt tot nu toe. Daarom heeft DP&S zich bij de recente introductie van de Plant-Based Global Standard door BRCGS direct aangemeld voor certificering. Het is voor het bedrijf belangrijk dat de consument duidelijk en eerlijk wordt geïnformeerd. En dat ze krijgen wat de verpakking belooft.

Gegarandeerd vrij van dierlijke bijproducten

Producenten die voldoen aan de eisen van de nieuwe Plant-Based Global Standard, mogen het "informed plant-based" logo op hun verpakking aanbrengen. Dit garandeert de consument dat dit product geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevat en niet in contact is geweest met dierlijke producten. Het onderliggende kwaliteitsmanagementsysteem en het certificeringsproces zijn ontwikkeld door BRCGS, gebaseerd op wetenschappelijke, wereldwijd erkende protocollen. BRCGS is marktleider op het gebied van voedselveiligheid en de bescherming van consumenten en merken. Het al even gerenommeerde Lloyd's Register tekende voor de audit met DP&S.

De nieuwe Plant-Based Global Standard, ontwikkeld door BRCGS. Geeft de volgende garanties:

  • Bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong
  • Elke productiepartij is voor 100 % traceerbaar wat betreft herkomst en samenstelling.
  • Alle procedures en processen voldoen aan de strenge normen van BRCGS
  • Kruisbesmetting wordt vermeden, van aankoop tot verpakking

dpsfood.nl

Bron: Dutch Protein & Services