Cruciale beroepsgroep voedselketen wordt breed gezien
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Cruciale beroepsgroep voedselketen wordt breed gezien

  • 26 maart 2020

Een aantal beroepsgroepen is aangemerkt als cruciaal om de Nederlandse samenleving draaiende te houden onder de omstandigheden van COVID-19. Ook mensen werkzaam in de voedselketen behoren tot deze groep. De voedselketen wordt hierbij breed gezien, van primaire producten en levensmiddelenindustrie tot aan levensmiddelenwinkels en alle activiteiten die ondersteunend zijn hieraan, zoals het transport van levensmiddelen, het leveren en ophalen van producten bij boeren en tuinders en de controles en de keuringen die plaatsvinden in de voedselketen. Dit schrijft minister Schouten van LNV aan de Tweede Kamer.

Medewerkers van de NVWA vallen ook onder de cruciale beroepsgroepen mits hun werk is verbonden met andere cruciale beroepsgroepen zoals de voedselketen. Hiermee bedoelt men bijvoorbeeld keuringen of het handhaven van het systeem dat voedselveiligheid borgt. 

In slachterijen is de NVWA ook betrokken bij keuringen. Van het stilleggen van een slachthuis omdat deze keuringen niet kunnen worden uitgevoerd, is nog geen sprake. Wanneer de NVWA vaststelt dat slachthuizen zich niet houden aan alle RIVM-adviezen, vindt er geen dienstverlening plaats. De NVWA-dierenarts heeft de mogelijkheid het slachtproces per direct te stoppen.

Bron: © Foodholland