Ausnutria Reorganiseert in Leeuwarden - Sector Evolutie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Ausnutria reorganiseert in Leeuwarden

  • 01 november 2023

In een wereld die constant in beweging is, blijft de baby- en kindervoedingsindustrie niet achter. Ausnutria Nederland, een bekende naam in deze sector, staat op een belangrijk keerpunt. Met recente aankondigingen over veranderingen in hun bedrijfsstrategie en productieprocessen, opent zich een nieuw hoofdstuk voor het bedrijf. Maar wat betekent dit voor de toekomst van Ausnutria en haar werknemers?

Veranderingen in Leeuwarden

In een gedurfde beweging heeft Ausnutria besloten haar productieprocessen in Leeuwarden te herzien. De aanpassing, die resulteert in een vermindering van de ploegendiensten van vijf naar drie, is een directe reactie op veranderende marktomstandigheden. Met de Chinese markt als grootste afzetgebied, heeft de onderneming de impact van de COVID-19 pandemie, economische fluctuaties en een dalend geboortecijfer aan den lijve ondervonden. Deze herstructurering, hoewel uitdagend, is een essentiële stap in het navigeren door deze turbulente tijden. Het plan omvat helaas het verlies van ongeveer 60 banen, maar belooft ook een meer gestroomlijnde en efficiënte productie.

Kansen en groei

Ondanks de uitdagingen, ziet Ausnutria lichtpuntjes. De vraag naar geitenmelkproducten in andere wereldmarkten biedt nieuwe mogelijkheden. Dit optimisme wordt verder versterkt door de geplande voltooiing van een nieuwe droogtoren in Heerenveen begin 2024. Deze ontwikkeling is niet alleen een teken van groei buiten China, maar ook een bevestiging van Ausnutria's toewijding aan innovatie en kwaliteit.

De reorganisatie in Leeuwarden is meer dan een reactie op huidige marktuitdagingen; het is een strategische zet die de weg vrijmaakt voor toekomstige groei en succes. Ausnutria's aanpassingsvermogen in deze snel veranderende industrie benadrukt hun inzet voor duurzaamheid en vooruitgang, terwijl ze hun vooraanstaande positie in de baby- en kindervoedingsindustrie behouden.

Lees het hele persbericht

Bron: ©Ausnutria