Arla ontwikkelt technologie om eiwitten uit melk te halen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Arla ontwikkelt technologie om eiwitten uit melk te halen

  • 26 november 2021

Arla Foods heeft een technologie ontwikkeld om melk te scheiden in verschillende eiwitcomponenten en opent de deur naar veel innovatiemogelijkheden. De gepatenteerde methode, melkfractionering genaamd, stelt wetenschappers, voedingsdeskundigen en gezondheidsdeskundigen in staat de volgende generatie zuivelproducten te creëren. 

Door de ontwikkeling van gespecialiseerde voedingsmiddelen, ontstaan nieuwe mogelijkheden om babyvoeding en sportproducten naar een hoger niveau te tillen en om ook andere kwetsbare groepen zoals ouderen en mensen met medische voedingsbehoeften te bedienen.

Unieke technologie creëert grotere potentiële grondstofvoorraad

Voor de scheiding van de verschillende melkeiwitten uit wei was vroeger de kaasbereiding nodig, aangezien wei een bijproduct van dit proces is. De nieuwe gepatenteerde melkfractioneringstechnologie van Arla omzeilt nu het kaasproductieproces en zorgt niet alleen voor een grotere potentiële pool van grondstoffen, maar creëert ook eiwitstromen in een uniek en volledig gecontroleerd proces met aanzienlijk minder verwerkingsstappen en een veel zachtaardiger verwerking van de melk.

arla.com

Bron: Arla Foods