Arla breidt ingrediëntenproductie uit en start samenwerking voor early life nutrition
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Arla en Sodiaal: early life nutrition krijgt een nieuwe boost

  • 26 augustus 2024

Arla foods ingredients (AFI) groeit snel en verwacht binnenkort een tekort aan capaciteit bij de locaties Danmark Protein en ARINCO in Denemarken. Om verdere groei mogelijk te maken, verandert Arla de functie van de ARINCO-fabriek in Videbæk, die wordt omgevormd tot een speciale productielocatie voor ingrediënten.

AFI levert wereldwijd premium ingrediënten voor onder andere early life nutrition, klinische voeding en sportvoeding. Volgens Luis Cubel, Group Vice President van AFI, zal deze strategische stap de groeiplannen versnellen en de positie van Arla op de wereldmarkt verder versterken.

Afbouw van B2B early life nutrition-productie

ARINCO produceert nu ook melkpoeder voor AFI's B2B-tak van early life nutrition (ELN). Deze B2B-activiteiten worden echter over 19 maanden stopgezet. Arla blijft zich wel richten op de merkproducten van ELN en breidt dit verder uit.

Als onderdeel van de nieuwe strategie is Arla een samenwerking gestart met de Franse coöperatie Sodiaal. Sodiaal zal ELN-producten voor Arla produceren in China en andere markten, waarmee de samenwerking in China wordt versterkt. Dit leidt tot meer productiecapaciteit voor ingrediënten bij ARINCO.

Impact op werkgelegenheid en herplaatsingsplannen

Helaas zullen deze veranderingen gevolgen hebben voor zo'n 170 banen bij ARINCO en het hoofdkantoor in Aarhus. Arla zal de komende 19 maanden proberen medewerkers om te scholen en intern te herplaatsen, hoewel ontslagen onvermijdelijk zijn.

De ELN-productie bij ARINCO stopt tegen eind Q1 2026, waarbij Arla ervoor zorgt dat alle klantbehoeften tot die tijd worden vervuld.

Bron: Arla Food Ingredients

Bron: ©Arla