Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Het Pesticide Action Network Netherlands (PAN NL) signaleert dat Nederlands groente en fruit steeds meer bestrijdingsmiddelen bevat. Dit blijkt uit een analyse van NVWA-meetgegevens naar residuen van bestrijdingsmiddelen van de afgelopen 7 jaar.
In 2020 bevatte fruit gemiddeld maar liefst 3,6 residuen per meting. Uit de trendanalyse blijkt het aantal residuen bij zowel Nederlandse aardappelen, groente als fruit een stijgende trend vertoont. Ook blijkt in Nederlands geteeld fruit geregeld meer residuen bevatten dan producten uit het buitenland. PAN Nederland roept landbouwminister Schouten daarom dringend op om werk te maken van haar ambitie om in 2030 in Nederland nagenoeg residuenvrije producten te produceren.
De fruitproducten met de meeste residuen zijn rozijnen (gem. 11,3 bestrijdingsmiddelen), nectarines (6,8), aardbeien (6,3) en druiven (6,0). Groente bevat iets minder residuen met gemiddeld 2,2 residuen per monster, met kropsla (6,3) en kouseband (6,2) als uitschieters. Aardappelen bevatten gemiddeld 1,6 residu.
Lees het rapport ‘Analyse NVWA-meetgegevens bestrijdingsmiddelen in voedsel’
Pan-netherlands.org
Bron: PAN Netherlands
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec