Aantal foodbedrijven groeit sterk
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Aantal foodbedrijven groeit sterk

  • 26 juli 2021
  • Door: Ron Duijkers

Het aantal bedrijven in voedingsindustrie neemt sterk toe, zo blijkt uit een analyse door onze redactie van recent door het CBS gepubliceerde cijfers. Begin derde kwartaal dit jaar telde de voedingsindustrie 6630 bedrijven, 480 meer dan aan begin van dit jaar (+11,1 procent). De grootste groei deed zich voor bij de brood- en deegwarenindustrie, waar het aantal bedrijven met 280 toenam tot in totaal 3610 bedrijven. De snackindustrie groeide met 35 bedrijven tot 270 in totaal (+14,9 procent). 

Ook de afzet van de voedingsindustrie stijgt, met dit jaar nog niet vertoonde percentages. De binnenlandse omzet steeg met 9,2 procent; de export met 7,9 procent. 

De omzetgroei laat een stijgende lijn zien. In januari daalde de omzetgroei nog met -8 procent en in februari met -3,7 procent, maar sinds maart gaat het beter. In mei was de omzetgroei zelfs 8,5 procent hoger vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. De totale omzet van de voedingsindustrie, was in de eerste vier maanden nog 1,6 procent lager dan de omzet in de vergelijkbare periode vorig jaar. Door de forse stijging in mei valt de totale omzet in de eerste vijf maanden, licht hoger uit dan in dezelfde periode vorig jaar (+0,3 procent). 

Bron: ©vakblad Voedingsindustrie