33% van Europeanen eet niet iedere dag groente of fruit
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

33% van Europeanen eet niet iedere dag groente of fruit

  • 11 januari 2022

In 2019 gaf 1 op de 3 mensen (33%) in de EU aan dagelijks geen groenten of fruit te eten en slechts 12% van de bevolking consumeerde de aanbevolen 5 porties of meer per dag. Gemiddeld zei meer dan de helft van de EU-bevolking (55%) tussen 1 en 4 porties groenten en fruit per dag te eten. Dit blijkt uit onderzoek van Eurostat.

Van de EU-lidstaten werd de hoogste dagelijkse inname van 5 porties of meer gemeld in Ierland (33% van de bevolking), Nederland (30%), Denemarken (23%) en Frankrijk (20%). De laagste dagelijkse inname werd aangetroffen in Roemenië, waar slechts 2% van de bevolking ten minste 5 porties groenten en fruit at, gevolgd door Bulgarije en Slovenië (beide 5%) en Oostenrijk (6%).

De dagelijkse consumptie van groenten en fruit door vrouwen is hoger dan die van mannen: gemiddeld 58% van de vrouwen gaf aan 1 tot 4 porties te eten, tegenover 51% voor mannen. Hetzelfde geldt voor een dagelijkse inname van 5 porties of meer (15% tegenover 10%). Uit de enquête bleek ook dat meer mannen dan vrouwen verklaarden hun groenten- en fruitconsumptie helemaal over te slaan (39% vs. 27%).

Ec.europa.eu

Bron: Eurostat