Online editie september 2022: Vlees-, vis- en zuivelvervangers
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Check this out

Online editie september 2022: Vlees-, vis- en zuivelver­vangers

  • 12 September 2022


De eiwittransitie is in volle gang. Productontwikkelaars en voedingstechnologen ontwikkelen innovatieve ingrediënten en duurzame producten: fantasie wordt werkelijkheid. Maar… hoe fantastisch zijn ze eigenlijk? En waar kun je ze vinden; al die nieuwe ingrediënten en producten? We praten erover in het themaverhaal.

Fantastische nieuwe eiwitten… and where to find them…

Bij vleesvervangende producten zijn vooral geur en smaak een uitdaging, want plantaardige eiwitten uit bijvoorbeeld soja of erwten kunnen een afwijkende ‘bonige’ of bittere smaak hebben. Wageningen University & Research (WUR) heeft de specialistische kennis en apparatuur om de geur en smaak van deze innovatieve producten te optimaliseren.

En lees hoe snackproducent Pure Ingredients recent een derde fabriek opende met een nieuw machinepark dat ervoor zorgt dat nóg meer mensen kunnen genieten van producten als halal frikandellen en hamburgers.

Interview met Laurens Hoedemaker (COV): 'Ik ben wars van gedram over macht'
Sismatec en Diviande zijn trots op het vleesvak: Van passie tot efficiënt vermarkten
Leren, innoveren en ontwikkelen voor een nieuwe markt
Mycoproteïne voor optimale textuur en smaak

Source: ©vakblad Voedingsindustrie