Voedsel van morgen: Pillen, poeders en plofinsecten
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Voedsel van morgen: Pillen, poeders en plofinsecten

  • 15 August 2019

Op woensdag 10 juli opende De Studio, de nieuwe locatie van NEMO Science Museum op Marineterrein Amsterdam, met de tentoonstelling Voedsel van morgen. In deze tentoonstelling neemt NEMO, in samenwerking met Next Nature Network, bezoekers mee op voedselreis en geeft antwoord op vragen zoals: Heb je nog tanden nodig als al je eten in één pil zit? En eten we in 2050 plofinsecten in plaats van plofkippen? Aan de hand van dierlijke, plantaardige en functionele voedselconcepten ontdekken bezoekers wat er in 2050 op hun bord kán liggen.

Proef de toekomst

Elke woensdagavond wordt de tentoonstelling extra aangekleed met lezingen, documentaires, workshops én proeverijen. Want hoe smaakt dat eten van de toekomst eigenlijk? Bij het voedsel van morgen horen ook insecten. De Krekerij vertelt de deelnemers meer over insecten en tijdens deze lezing kunnen ze zelf ervaren wat dat inhoudt. 

Next Nature Network, hét internationale netwerk voor iedereen die graag meepraat over een toekomst waarin natuur en technologie versmelten, laat nog meer spannende toekomstscenario's zien. Tijdens de NEMO Kennislink Live praten wetenschappers de deelnemers bij over waarom we eten zoals we eten en wat er nodig is om met z'n allen duurzamer te gaan eten.

NEMO voor volwassenen in De Studio

De opzet van De Studio past goed bij het experimentele karakter van Marineterrein Amsterdam, waar organisaties en onderzoekers samen oplossingen bedenken voor maatschappelijke uitdagingen en een duurzame leefomgeving. NEMO zal hier samen met inhoudelijke partners en met het publiek op de voor NEMO kenmerkende manier, dus laagdrempelig en interactief, nieuwe tentoonstellingen en programma’s bedenken, testen en toepassen. Voedsel van morgen richt zich dan ook, anders dan de tentoonstellingen in het naastgelegen familiemuseum, op een volwassen publiek.

Data

De tentoonstelling is te bezoeken tot 6 oktober 2019. De tentoonstelling is voor Museumkaart houders gratis te bezoeken. 

Beeld: ©DigiDaan

Bron: © NEMO Science Museum