Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
De afgelopen vier jaar is de vleesconsumptie in Europa aanzienlijk verminderd. Recent onderzoek van het Agrarmarkt Informations-Gesellschaft, gepubliceerd door het Duitse vakblad TopAgrar, toont een daling van 4,5 kilo per persoon.
Uit het onderzoek blijkt dat er grote verschillen zijn tussen de Europese landen. Ierland, Portugal en Spanje spannen de kroon en consumeren meer dan 80 kilo vlees per persoon in 2023. Hierop volgen Denemarken, Litouwen en Frankrijk, waar de consumptie meer dan 70 kilo bedraagt. Met een jaarlijkse vleesconsumptie van 61 kilo valt Nederland binnen het Europese gemiddelde. Duitsland eet daarentegen het minst, met slechts 52 kilo vlees per inwoner.
Sinds de piek in 2019 is de vleesconsumptie jaarlijks teruggelopen. In 2023 alleen al was er een afname van 1,6 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Experts wijzen op veranderende eetgewoonten en een groeiend bewustzijn van gezondheids- en milieukwesties. Ook speelt de toegenomen beschikbaarheid van plantaardige alternatieven een rol in deze trend. Deze factoren dragen bij aan de gestage daling van de vleesconsumptie in Europa.
Bron: Nieuwe Oogst
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec