Vivera lanceert plantaardige zalmfilet
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Vivera lanceert plantaardige zalmfilet

  • 02 maart 2022

Vivera lanceert ‘de eerste lekkere plantaardige zalmfilet van Europa’. De filet heeft een vettige bite en valt door de flake-structuur als een echte zalm uit elkaar. Vivera wil met de introductie van de visvervanger een duurzaam en lekker alternatief bieden en kijkt hoe het product ontvangen wordt in het bekendste vissersdorp van Nederland. Een viskraam op de Dijk in Volendam deelde voor één dag plantaardige zalm uit. Want als visliefhebbers in Volendam het product kunnen waarderen, kan elke visliefhebber dat. De plantaardige zalmfilet van Vivera is vanaf begin maart 2022 verkrijgbaar in de supermarkt.  

Karin Löwik, international marketingmanager van Vivera: “Er is al eerder door een andere partij een plantaardige zalmfilet op de markt gebracht, maar dat smaakprofiel voldeed niet aan de verwachtingen waardoor die variant inmiddels niet meer verkrijgbaar is. Wij hebben veel tijd gestoken in het ontwikkelen van een volwaardig alternatief op het gebied van structuur en smaak. Met deze plantaardige zalmfilet hebben we echt het ‘zalmgevoel’ nagebootst.” In tegenstelling tot veel vlees- en visvervangers, bestaat de basis van de plantaardige zalmfilet niet uit soja maar uit tarwe-eiwitten. Daarnaast zijn er omega 3-vetzuren aan toegevoegd zodat de goede nutriënten van vis behouden blijven.

Gedragsverandering 

Vivera wil met de introductie een verandering teweegbrengen in het eetgedrag van mensen die nog niet stilstaan bij de gevolgen van het eten van vis. Zo meldt de onafhankelijke voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal dat zowel kweekzalm als wilde zalm schade aan het milieu veroorzaken. Bij wilde zalm komt dat door de bijvangst en overbevissing van dolfijnen, schildpadden, vissen en haaien. Kweekzalm wordt meestal gekweekt in krappe, drijvende kooien. Er worden vaak chemicaliën en antibiotica gebruikt om zeeluis tegen te gaan, die vervolgens in de zee en in de zalm terecht komen. Daarnaast is bij een kilo kweekzalm maar liefst twee tot vijf kilo wilde vis nodig als voer, iets dat weer leidt tot overbevissing. 

Vivera.com

Bron: Vivera