Unilever 100 procent brits
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Unilever 100 procent brits

  • 11 juni 2020

Unilever kondigde op 11 juni 2020 plannen aan om de juridische structuur van de Groep te verenigen in één enkele moedermaatschappij, Unilever PLC, waardoor een eenvoudiger bedrijf ontstaat met een grotere strategische flexibiliteit, dat beter gepositioneerd is voor toekomstig succes.

Na de overgang naar een juridische structuur met één moedermaatschappij zal Unilevers sterke aanwezigheid in zowel Nederland als het Verenigd Koninkrijk onveranderd blijven. Er zal geen verandering komen in de activiteiten, locaties, activiteiten of personeelsbezetting in het Verenigd Koninkrijk of Nederland als gevolg van de samenvoeging.

Er zullen ook geen wijzigingen zijn in de productie en levering van Unilever-producten in Nederland en het Verenigd Koninkrijk als gevolg van de samenvoeging. Het hoofdkantoor van Unilevers Foods & Refreshment Divisie, dat in 2018 is opgericht en qua omzet ongeveer 40% van Unilever uitmaakt, in Rotterdam gevestigd blijven, samen met het € 85 miljoen kostende research & developmentcentrum in Wageningen, dat in 2019 is geopend.

De agrofoodsector is een belangrijke sector in Nederland. Met de flexibiliteit die de eenwording biedt, heeft de Nederlandse regering ook gevraagd om de geruststelling dat als Unilever er ooit voor zou kiezen om de divisie Voedingsmiddelen & Verfrissing als een onafhankelijke onderneming op te nemen, deze in Nederland zou worden opgericht en genoteerd. Nederland is een aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven en mits dit zo blijft, kan Unilever deze toezeggingen doen, gezien de reeds sterke Nederlandse aanwezigheid van de divisie.

Er zullen geen significante veranderingen plaatsvinden in Unilevers aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk als gevolg van de eenwording, noch op het gebied van werkgelegenheid, noch op het gebied van investeringen. De divisies Huishoudelijke & Persoonlijke Verzorging en Schoonheid & Persoonlijke Verzorging zullen hun hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk blijven houden, zoals dat nu het geval is.

Nils Andersen, voorzitter van Unilever, zei: "De Raad van Bestuur van Unilever is van mening dat het samenvoegen van de juridische structuur van de onderneming zal leiden tot meer strategische flexibiliteit, het wegnemen van complexiteit en het verder verbeteren van het bestuur."

Lees het hele artikel

Bron: ©Unilever