Stixfresh: fruit langer houdbaar
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Stixfresh: fruit langer houdbaar

  • 01 juli 2019

StixFresh produceert stickers die fruit beschermen tegen schimmelinfecties. De natuurlijke componenten in de sticker creëren een beschermende laag rond appels, peren, mango’s en andere citrusvruchten. Het Amerikaanse bedrijf zet een Belgische dochter op en start een O&O afdeling in Leuven voor een samenwerking met prof Patrick Van Dijck (VIB-KU Leuven). 

De stickers bevatten een mengsel van plantenextracten met schimmelwerende effecten. De componenten komen langzaam vrij, en houden fruit heel wat langer dan normaal stevig, zoet en sappig. 

Patrick Van Dijk, CSO StixFresh en groepsleider KU Leuven en VIB legt uit: ‘In mijn lab onderzoeken we al een tijdje welke natuurlijke stoffen schimmelwerende kenmerken hebben en wat de verantwoordelijke actieve componenten zijn. Plantenextracten zijn meestal heel complex en bestaan uit meer dan 100 verschillende componenten, die wij in kaart brengen’.

Het onderzoek wordt mede geleid door Michele Holtappels die meteen de eerste Belgische werknemer van StixFresh in Vlaanderen wordt: ‘Er werden al meer dan 70.000 stickers uitgetest en de resultaten zijn indrukwekkend. Een natuurlijke bescherming die de afvalberg aanzienlijk kan terugdringen. Ik sta te springen om te beginnen!’

Bron: © VIB