Mérieux neemt KTBA over
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Mérieux neemt KTBA over

  • 02 juli 2019

Mérieux NutriSciences, een wereldspeler op het gebied van voedselveiligheid en -kwaliteit, heeft vandaag de volledige overname aangekondigd van KTBA, een Nederlands bedrijf dat consultancy en training op het gebied van kwaliteitsborging, etikettering en software-oplossingen biedt ter ondersteuning van de voedingsindustrie en hiermee inspeelt op de groeiende eisen ten aanzien van voedselveiligheid komende vanuit de producenten en consumenten markt.

KTBA is aanwezig in Nederland en België en biedt een volledig spectrum van oplossingen voor kwaliteit en bedrijfszekerheid, voortbouwend op meer dan 20 jaar expertise. Van consulting en training tot naleving van labels en regelgeving, bedient KTBA een grote klantenkring van voedselverwerkende bedrijven en retailers.

De overname van KTBA vormt een strategische aanvulling op de diensten van Mérieux NutriSciences in Nederland, waar het bedrijf reeds testactiviteiten uitvoert in Ede, gelegen in de Food Valley. Deze acquisitie versterkt ook de Europese compliance activiteiten van Mérieux NutriSciences betreffende label compliance, regulatory en risk monitoring, gericht op het ondersteunen van haar klanten om hun producten verkoopbaar en veilig te maken.


"We zijn erg enthousiast om het getalenteerde en erkende team van KTBA bij ons te hebben", zegt Philippe Sans, President & CEO van Mérieux NutriSciences. "Deze acquisitie is volledig in lijn met onze strategische roadmap en illustreert de inzet van Mérieux NutriSciences om oplossingen te bieden die verder gaan dan testen, ter ondersteuning van onze klanten in de gehele waardeketen".

Ron Besseling, oprichter van KTBA, voegde toe: "We zijn erg enthousiast. Door deel te nemen aan het Mérieux-netwerk kunnen we onze professionele en internationale ambities verder realiseren. Deze zet is de perfecte match, omdat zowel Mérieux NutriSciences als KTBA elkaars strategie aanvullen!"

Beeld: ©SFIO CRACHO/Shutterstock.com

Bron: © Mérieux NutriSciences