Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
De Eiwittransitiekaart Nederland blijft groeien: het afgelopen jaar kwamen er 70 nieuwe organisaties bij. Daarmee laat de kaart zien hoeveel beweging er zit in de eiwittransitie. Inmiddels staan er 520 bedrijven en instellingen op, variërend van jonge start-ups tot grote namen in de voedingsindustrie. De kaart is een initiatief van Foodvalley, The Protein Community, het ministerie van LNV en de Nederlandse provincies.
Van de nieuw toegevoegde organisaties richt 37% zich op alternatieve eiwitten. Het gaat om partijen die zich bezighouden met bijvoorbeeld microalgen, insecten, bonen, soja of mycoproteïne. Zij ontwikkelen of produceren duurzame eiwitbronnen die passen bij een meer plantaardig eetpatroon.
24% van de nieuwkomers is afkomstig uit gevestigde bedrijven die zich richten op een overgang naar plantaardige alternatieven. De eiwittransitie krijgt daarmee steeds meer draagvlak in de bredere markt.
Zo’n 14% van de nieuwe namen bestaat uit jonge initiatieven en start-ups. Vaak nog klein, maar met frisse plannen en oog voor samenwerking in de regio. Ze bouwen aan nieuwe ketens en brengen beweging in de markt. Daarnaast levert 25% van de nieuwkomers een ondersteunende bijdrage. Van teelt tot kennisdeling, van distributie tot community building: deze partijen zorgen dat het netwerk blijft draaien.
De Eiwittransitiekaart is gekoppeld aan Foodleap.com. Daar vind je meer informatie over de organisaties, beheerd door Foodvalley en The Protein Community.
Bron: Foodvalley
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2025 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2025
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec