StartLife investeert in agrifoodtech-startups
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

StartLife investeert in agrifoodtech-startups

  • 31 januari 2022

Innovatieve tech startups die werken aan de verduurzaming van onze voedselketen kunnen de komende jaren achtergestelde leningen aanvragen bij StartLife. De leningen zullen variëren van €75.000 tot €250.000. De financiering komt uit een nieuw fonds, Startupfonds Gelderland (SFG). Door het aanbieden van gunstige, achtergestelde leningen stelt StartLife jonge technologiebedrijven in staat om innovatieve oplossingen voor duurzame voedselproductie te realiseren. Bijvoorbeeld technologieën die bijdragen aan het terugdringen van broeikasgassen in de landbouw, het verminderen van verspilling in voedselketens en het ontwikkelen van vleesvervangers.

StartLife biedt de leningen aan in combinatie met professionele coaching en begeleiding. Onder het motto 'samen sterker' krijgen startups ook toegang tot de kennis en ervaring van vooraanstaande corporates en investeerders in de landbouw- en voedingsmiddelenindustrie die bij StartLife zijn aangesloten. En natuurlijk kunnen er warme verbindingen worden gelegd met StartLife's founding partner, Wageningen University & Research.

Naast aansluiting bij de missie van StartLife om voedselsystemen duurzamer te maken, moeten de bedrijven ook technologie hebben die zowel beschermbaar als schaalbaar is. Daarnaast moet het bedrijf een aantoonbare economische of sociale impact creëren in de provincie Gelderland door hier gevestigd te zijn of hier een deel van de bedrijfsactiviteiten uit te voeren. Dit verklaart ook waarom het fonds de naam 'Startupfonds Gelderland' draagt.

Van €6 miljoen tot €180 miljoen

De leningen komen uit een zogenaamd 'revolving fund'. Leningen die worden afgelost, komen weer beschikbaar voor nieuwe leningen. Met dit systeem verwacht StartLife de komende jaren zo'n €6 miljoen aan leningen te kunnen aanbieden aan agrifood startups.

Start-life.nl

Bron: StartLife