Start proeftuin kringlooplandbouw
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Start proeftuin kringloop­landbouw

  • 13 september 2019

InsectoCycle gaat van start met de proeftuin FeedBackFarm. Dit doen zij in samenwerking met kaas- en zuivelboerderij Kuiper. De bouw van de proeftuin is begonnen en zal 28 februari geopend worden. Het doel van deze proeftuin is ontdekken hoe insecten ingezet kunnen worden om (agrarische) reststromen van kaas- en zuivelboerderij Kuiper en andere reststromen uit de regio zoals horeca-afval te verwerkten tot nieuwe voedselproducten.

Men is van plan de reststromen te gebruiken om de larven van de black soldier fly te voeren. Deze vlieg groeit namelijk enorm snel en eet vrijwel alles. De volgroeide larven kunnen bijvoorbeeld gevoerd worden aan vissen, kippen en varkens. Dit project focust zich op het voeren van vissen. De vissen worden gekweekt in een aquaponics systeem. Dit is een combinatie van vis- en plantenteelt. Het water waarin de vissen zwemmen, wordt gebruikt om de planten te bemesten. De planten nemen de meststoffen op uit het water, waardoor het water weer schoon wordt en geschikt is voor de vissen om in te zwemmen. 

InsectoCycle wil met deze proeftuin aantonen dat reststromen verwerkt kunnen worden tot nieuwe producten, zoals vis, sla en kruiden. InsectoCycle: “Zo sluiten wij de kringloop op het platteland en hoeven wij minder grondstoffen als soja te importeren”.

www.insectocycle.nl

Beeld: © Pixabay

Bron: © InsectoCycle