&samhoud food maakt vegan hotdog
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

&samhoud food maakt vegan hotdog

  • 07 augustus 2019

Vanaf maandag 5 augustus ligt de groente hotdog bij HEMA. Dit icoon van de toekomst is ontwikkeld door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth van groente-innovator &samhoud food. HEMA zet hiermee een belangrijke stap in de trend om lekkere en duurzamere alternatieven te bieden voor vlees. De hotdog is 100% plantaardig en bestaat uit maar liefst 9 soorten groente. 

&samhoud food

Topchef Moshik Roth is het creatief en culinair brein achter de groente hotdog. “Wij willen mensen inspireren om meer groente te eten en vinden het een eer om voor HEMA een nieuwe icoon te ontwikkelen. De doelstelling was niet om een imitatie te maken van de huidige vlees variant, maar om een lekker alternatief te ontwikkelen van groente.” Aldus Moshik. &samhoud food heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen van vegetarische groente producten en is daarom de aangewezen partner in dit traject.

Groente innovatie

De kleurrijke groente hotdog is 100% plantaardig en op basis van maar liefst 9 soorten groente met zichtbare stukjes paprika, wortel en aubergine. De hotdog wordt ambachtelijk gemaakt, natuurlijk gerookt en bevat geen onnatuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen. Ook de saus en het broodje zijn vegan. Laurent Willaerts, algemeen directeur &samhoud food: “Groente biedt meer smaak en is een duurzamer alternatief dan soja. Groente als basis ingrediënt maakte het ontwikkeltraject uitdagend, omdat er weinig bestaande kennis voorhanden is. We zijn daarom extra trots op deze groente innovatie”.

Bron: © Samhoud food