Regie over alles wat je eet in één app
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Regie over alles wat je eet in één app

  • 15 augustus 2019

Foodned wil de regie van verschillende bedrijven, diensten en applicaties samenbrengen in één app. In deze app verzamel je al je eetmomenten en hiermee brengt de app je voeding in kaart. De app bedient de consument met voedingskeuzes die bij de persoonlijke voorkeuren aansluiten.

Hoe werkt het

Foodned helpt op een efficiënte manier maaltijden van de consument te plannen en regelen, 3 maaltijden per dag, ongeacht waar ze worden gekocht of besteld. Met Foodned kan je je boodschappen bestellen en een tafeltje reserveren. De app geeft persoonlijk advies op basis van het profiel en de wensen van de consument. Denk aan wensen als gezond willen eten, of een gericht dieet voor het toewerken naar een marathon. 

Alles qua eetgewoonten, allergieën en zelfs bewegingsintensiteit staat in het persoonlijk profiel. Foodned werkt met een weekbudget, voor mensen met een minder hoog budget kunnen zij helpen met aanbiedingen.

Ook een kans voor bedrijven

Het voordeel van de app zit voor ondernemers in de data. Ondernemers hebben op dit moment een datalek, omdat consumenten bij verschillende bedrijven inkopen doen. De supermarkt kan niet weten dat je wel een wijntje lust als je uit eten gaat. Maar deze informatie kan interessant zijn voor persoonlijke aanbiedingen. 

Daarnaast kan de app voedselverspilling voorkomen. Bedrijven krijgen meer inzicht in wat er besteld gaat worden, waardoor zij betere inkopen kunnen doen. En als het helemaal goed uitpakt zouden voorraden niet eens nodig hoeven zijn. 

Kortom: Foodned verzamelt en combineert data van alle foodbedrijven en dit levert zijn gebruikers gemak op maat. Hiervoor in de plaats krijgen de betrokken bedrijven waardevolle (klant)data.

Het duurt nog even voor de app live gaat: dit wordt volgens de planning maart 2020.

Beeld: © Pixabay

Bron: © Foodned en FoodLog