Nestlé betreedt markt plantaardige visalternatieven
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nestlé betreedt markt plantaardige visalter­na­tieven

  • 21 augustus 2020

Op donderdag 20 augustus kondigde Nestlé de lancering aan van een plantaardig alternatief voor tonijn, de eerste stap in de groeiende markt voor plantaardige alternatieven voor zeevruchten.

Het is gemaakt van een combinatie van slechts zes plantaardige ingrediënten en is rijk aan voedzaam erwteneiwit, een van de meest milieuvriendelijke bronnen van plantaardig eiwit. Het bevat alle essentiële aminozuren en is vrij van kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen.

Stefan Palzer, Nestlé Chief Technology Officer: "Duurzaam geproduceerde plantaardige alternatieven voor vis, schaal- en schelpdieren kunnen helpen om overbevissing te verminderen en de biodiversiteit van onze oceanen te beschermen. Ons plantaardig tonijnalternatief is heerlijk, voedzaam en rijk aan eiwitten, en tegelijkertijd kwikvrij. We zijn enthousiast om dit geweldige product te lanceren, en andere plantaardige vis- en schelpdieralternatieven zijn al in ontwikkeling."

Het product zal eerst worden gelanceerd onder het merk Garden Gourmet in Zwitserland. De lancering zal zowel het gekoelde product, dat verkrijgbaar is in een glazen pot, als plantaardige tonijnsandwiches in geselecteerde winkels bevatten. Verdere stappen zullen later worden aangekondigd.

Nestle.com

Bron: Nestlé