Interpack 2023
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Interpack 2023

  • 11 mei 2023

Interpack 2023, 's werelds grootste verpakkingsbeurs, overtrof de verwachtingen, met 2.807 exposanten die de nieuwste oplossingen en technologieën uit de verpakkingsindustrie presenteerden aan bezoekers uit 155 landen., De beurs werd van 4-10 mei in Düsseldorf gehouden onder het motto "Welcome Home" en trok 143.000 bezoekers, waarvan twee derde uit het buitenland

De Interpack was vooral gericht op vier grote thema's: circulaire economie, grondstoffenbeheer, digitale technologieën en productveiligheid, die alle concreet tot uiting kwamen in talrijke innovaties. Duurzame verpakkingen waren een hot topic op Interpack 2023, met bedrijven die high-end technologieën en concepten presenteerden die rekening houden met efficiëntie en duurzaamheid langs de hele productielijn.

Interpack 2023 diende ook als content hub voor de industrie, zowel live als digitaal, met in totaal 50 lezingen in de Tightly Packed TV-studio, die via livestreams extra zichtbaarheid en bereik van de topthema's en trends genereerden. Het Spotlight Talks & Trends Forum was een bezoekersmagneet, met dagelijkse sessies rond zeven thema's, waaronder logistiek, circulaire economie en e-commerce, gepresenteerd door interpack, de dfv Conference Group en PackReport.

Herbeleef de beurs met diverse video's

De beurs had ook verschillende Specials, waaronder de interpack Start-up Zone, de gezamenlijke stand Co-Packing, prijsuitreikingen die opwindende verpakkingsinnovaties in de kijker zetten, de 'SAVE FOOD Highlight-Route' met nieuwe benaderingen om wereldwijd voedselverlies en -verspilling tegen te gaan, en de promotie van vrouwen in verpakkingen, die ongeveer 200 vrouwen uit de internationale sector aantrok om tijdens Interpack 2023 uit te wisselen en nieuwe netwerken op te zetten.

De volgende Interpack wordt gehouden in Düsseldorf van 7-13 mei 2026. De beurs biedt leveranciers en gebruikers uit de hele wereld een unieke gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en zaken te doen, waardoor het een essentieel evenement is voor iedereen in de verpakkings- en verwerkingsindustrie.

Kijk voor meer informatie over de beurs op www.interpack.com

Bron: © Messe Düsseldorf/ctillmann