Fusie JBT en Marel goedgekeurd door aandeelhouders
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Fusie JBT en Marel goedgekeurd door aandeelhouders

  • 12 augustus 2024

JBT Corporation, een prominente wereldwijde leverancier van technologische oplossingen voor de voedings- en drankenindustrie, heeft goedkeuring van zijn aandeelhouders verkregen voor de uitgifte van nieuwe aandelen in verband met de voorgenomen fusie met Marel hf. Tijdens een speciale aandeelhoudersvergadering op 8 augustus 2024 stemde meer dan 99 procent van de aanwezige aandeelhouders voor de transactie.

Mijlpaal voor JBT en Marel

Brian Deck, CEO van JBT, sprak zijn tevredenheid uit over de uitkomst van de vergadering. Hij benadrukte dat deze goedkeuring een belangrijke mijlpaal is in het fusieproces tussen de twee bedrijven. Deck wees op de “overtuigende industriële logica” achter de fusie, die aanzienlijke voordelen zal opleveren voor klanten, medewerkers, aandeelhouders en andere belanghebbenden. De teams van JBT en Marel zijn reeds begonnen met integratieplanning om een soepele overgang te waarborgen.

Regelgeving en vervolgproces

Naast de aandeelhoudersstemming hebben JBT en Marel al belangrijke stappen gezet in de richting van voltooiing van de transactie. Beide bedrijven hebben in alle relevante rechtsgebieden de nodige documenten ingediend en zijn in gesprek met toezichthouders om de benodigde goedkeuringen te verkrijgen. De vrijwillige overnamebod voor de aandelen van Marel blijft open tot 2 september 2024, tenzij deze termijn wordt verlengd. JBT werkt ook aan een secundaire notering op Nasdaq IJsland en verwacht de transactie tegen het einde van 2024 af te ronden.

Met deze ontwikkelingen zet JBT een stevige stap richting het afronden van de fusie met Marel, die aanzienlijke impact zal hebben op de voedingsindustrie wereldwijd.

Ir.jbt.com

Bron: JBT