Beyond Meat en Zandbergen gaan samenwerken
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Beyond Meat en Zandbergen gaan samenwerken

  • 29 mei 2019

Beyond Meat, toonaangevend producent van plantaardig vlees, kondigt vandaag aan haar samenwerking met Zandbergen World’s Finest Meat uit te gaan breiden. In een nieuwe productiefaciliteit in Zoeterwoude, gebouwd door Zandbergen, zullen innovatieve plantaardige vleesproducten van Beyond Meat worden geproduceerd. Met deze samenwerking markeert Beyond Meat haar eerste productiefaciliteit buiten de Verenigde Staten. Naar verwachting zal de bouw van de fabriek in het eerste kwartaal van 2020 worden afgerond. Door lokaal te produceren zal de CO2-voetafdruk van het bedrijf worden verkleind. Tegelijkertijd kan Beyond Meat producten in heel Europa sneller leveren.

"De reactie van consumenten in Europa op de producten is positief en we kijken ernaar uit om die klanten beter te kunnen bedienen met lokaal geproduceerde producten. We zijn blij dat we sterke strategische partners, zoals Zandbergen, in Europa hebben om ons te helpen onze wereldwijde aanwezigheid te vergroten", aldus Seth Goldman, Executive Chairman van Beyond Meat.

Zandbergen World's Finest Meat is vorig jaar begonnen met de distributie van Beyond Meat's producten in heel Europa, zowel in de foodservice als in retail. "Aangezien de vraag naar plantaardige producten in Europa blijft groeien, zijn we erg enthousiast dat we met Beyond Meat samen kunnen werken om hun innovatieve producten buiten de Verenigde Staten te produceren", aldus Adriaan Figee, Chief Commercial Officer van Zandbergen World's Finest Meat.

De revolutionaire Beyond Burger is sinds kort verkrijgbaar in het vleesschap van Albert Heijn in Nederland, Delhaize in België en Tesco in het Verenigd Koninkrijk. Naast deze belangrijke retailers richt Beyond Meat zich op het uitbreiden van de beschikbaarheid van haar producten in horecagelegenheden in Europa, met name bij populaire hamburgerketens en innovatieve restauranthouders die op zoek zijn naar heerlijk, kwalitatief hoogwaardig plantaardig vlees.

Beyond Meat's missie is het creëren van voedzaam, plantaardig vlees zonder soja, gluten en genetisch gemodificeerde organismen (ggo's), dat lekker smaakt en de consument een smaakervaring biedt die niet te onderscheiden valt van dierlijk vlees. Beyond Meat wordt momenteel internationaal gedistribueerd via distributeurs in Australië, Chili, de Europese Unie, Hongkong, Israël, het Midden-Oosten, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea en Taiwan. Hiermee zijn de producten van Beyond Meat een van de breedst gedistribueerde plantaardige vleessoorten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Bron: © Beyond Meat