Tijdens de Europese Week van de Duurzame Ontwikkeling (30 mei - 5 juni 2019) lanceert Too Good To Go, wereldwijd de grootste app tegen voedselverspilling, een unieke campagne. Too Good To Go identificeert voedselverspilling als de 3e grootste vervuiler ter wereld en wil het bewustzijn hierover vergroten. Daarom gaat Too Good To Go voor elke 100ste geredde maaltijd een boom planten. Hiermee wil de sociale onderneming de CO2-uitstoot verder neutraliseren, maar ook de positieve impact op het milieu vergroten.
Voedselverspilling wordt vaak benaderd vanuit een economisch perspectief - het heeft impact op onze portemonnee. Maar er is veel minder bewustzijn over het feit dat voedselverspilling en klimaatverandering hand in hand gaan. Voedselverspilling is namelijk aansprakelijk voor 8% van de CO2-emissies in de wereld (Bron: FAO, 2015). Als voedselverspilling een land was, zou het na China en Amerika de grootste uitstoter van CO2 zijn.
Oogsten, verwerken, transporteren en distribueren van voedsel draagt bij aan een grote ecologische impact. Een geredde maaltijd van Too Good To Go voorkomt gemiddeld 2,5 kilo CO2-uitstoot. Tussen 30 mei en 5 juni vindt de Europese Week van de Duurzame Ontwikkeling plaats: een Europees initiatief met als focus activiteiten, projecten en evenementen onder de aandacht te brengen die duurzame ontwikkeling stimuleren en organiseren. Dagelijks brengt Too Good To Go de impact van voedselverspilling onder de aandacht bij haar community van gebruikers en deelnemende ondernemers. Tijdens deze week gaat Too Good To Go nog een stap verder door naast voedselverspilling te verminderen ook de impact van CO2 verder te neutraliseren. Voor elke 100ste maaltijd die tijdens deze week wordt gered, plant Too Good To Go een boom.
Dankzij dit initiatief maximaliseren zij hun positieve bijdrage aan het milieu. Onnodige CO2-emissies die gepaard gaan met voedselverspilling worden verminderd en bomen helpen de overtollige CO2 in de atmosfeer te neutraliseren.
Bron: © Too Good To Go