Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Weet je wat op je bord ligt? De impact ervan op onze planeet? Onze huidige eetgewoonten zijn een centraal punt van zorg in het nieuwste onderzoek van het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL). De bevindingen? We zitten in de knoop met duurzaamheid, en de Schijf van Vijf, ons vertrouwde voedingsadvies, moet dringend herzien worden.
De reden is alarmerend: de manier waarop we nu eten draagt direct bij aan grote wereldproblemen zoals biodiversiteitsverlies, klimaatverandering en ontbossing. Corné van Dooren, adviseur duurzame voedselconsumptie bij WWF-NL, is duidelijk: "De huidige Schijf van Vijf houdt onvoldoende rekening met duurzaamheidsaspecten. We moeten kijken naar een menu dat in balans is met de natuur."
Met de laatste update van de Schijf van Vijf al ruim acht jaar achter ons, is het WWF-onderzoek een krachtige oproep voor verandering. Dit gaat verder dan alleen gezondheid; het gaat om het waarborgen van onze toekomst en die van de komende generaties. De mogelijke voordelen? Een bijgestelde voedingswijze kan de CO2-uitstoot van ons dieet met wel 83% verminderen. Minder landbouwgrond, minder ontbossing, minder vervuiling – en dat alles binnen de grenzen van één aarde.
Het goede nieuws? Een duurzaam menu hoeft niet in te leveren op smaak of variatie. We hoeven niet allemaal veganistisch te worden, maar de frequentie van dierlijke producten moet wel omlaag. Meer nadruk op peulvruchten, noten en vleesvervangers kan de sleutel zijn.
Lees hier het uitgebreide rapport naar aanleiding van het onderzoek.
Bron: WWF
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec