Beurzen als Interpack trekken tienduizenden bezoekers. Honderden standhouders presenteren zich van hun beste kant met de mooiste presentaties en brochures. Iedereen vertelt graag over zijn producten of diensten. Hoe val je daartussen op als bedrijf? Sleegers Technique bv ontwikkelde een unieke virtual reality game.
Met behulp van filmpjes en een aantal echte machines laat directeur Huub Sleegers aan beursbezoekers zien wat hij voor ze kan betekenen. Met de interactieve game kunnen ze ook actief meedoen in de productielijn: een worst pakken en in de snijmachine doen bijvoorbeeld. Dat geeft de bezoeker een heel andere kijk op de machines. Ze ervaren het veel meer zelf.
Virtual reality is helemaal in. Veel bedrijven experimenteren er al mee. Ook Sleegers Technique bv wil graag de mogelijkheden ontdekken. Sleegers: “Ik houd ervan om nieuwe dingen te doen. Tien jaar geleden was ik de eerste die op de website filmpjes liet zien en nu doet iedereen het. Virtual reality is wel hot, maar om met de handen in de zakken een beetje door een bril te kijken, daar zie ik de toegevoegde waarde niet van voor mijn bedrijf. Ik ga een stap verder en heb een virtual reality game laten ontwikkelen, interactief dus. Hiermee wil ik bezoekers op positieve wijze verrassen en op een ludieke manier benaderen.”
Sleegers weet uit eigen ervaring dat je op een beurs veel korte contacten hebt. “Met deze game kunnen we gemakkelijk contact leggen met potentiele klanten. Het is een goede ijsbreker. Bovendien helpt het ons om ons nog beter te onderscheiden. Op één dag zie je enorm veel op een beurs. Onze game zorgt er hopelijk voor dat onze naam en producten goed blijven hangen.”
Wat is virtual reality?
Virtuele reality (VR) betekent ook wel virtuele werkelijkheid of schijnwerkelijkheid. Een computer simuleert een omgeving. Met behulp van een speciale bril denkt iemand even in een andere werkelijkheid te zijn. Deze techniek wordt steeds vaker gebruikt, bijvoorbeeld door projectontwikkelaars. Zij kunnen met VR potentiele kopers door een pand laten lopen nog voor het gebouwd is.
Bron: © Sleegers Technique