Verduurzaming van voedingssector door DNA-tests
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Verduurzaming van voedings­sector door DNA-tests

  • 21 oktober 2019

In het Biosintrum in Friesland heeft op donderdag 17 oktober de slotavond van de allereerste Rabo Food Forward Track plaatsgevonden. Op deze avond zijn de twee eerder genomineerde cases gepresenteerd aan de jury.

De winnende case werd: MijnVoedingsMaat, het medicijn van de toekomst NU!. Het andere project ‘Vitale bodem = Vitale toekomst’ werd tweede.

MijnVoedingsMaat

Gezond eten is voor iedereen anders, dit heeft te maken met je spijsvertering, hormoonbalans en je eigen smaak. MijnVoedingsMaat wil ontdekken wat voor ieder individu gezond is. Dit doen zij door middel van een bloedwaardeonderzoek, een verkenning van het DNA en een inventarisatie van voedselvoorkeuren van de persoon in kwestie. Het project wil hiermee zorgen voor minder verspilling, een gezonder leven en een beter milieu.

Voedingsprofiel op basis van DNA-analyse

De eerste events van dit concept worden binnenkort in Friesland georganiseerd. Er worden hierbij zo’n 50 mensen geselecteerd om proef te draaien. De voedselvoorkeuren worden aan de hand van een door Wageningen Universiteit opgestelde vragenlijst geïnventariseerd. 

Als het persoonlijke voedingsadvies eenmaal klaar is gaan de deelnemers met een voedingsconsulent op pad naar de supermarkt. De ingrediënten die zij samen kiezen worden door een chef-kok omgetoverd tot een maaltijd. De volgende drie maanden zullen de deelnemers maaltijden naar persoonlijk recept eten. En hierop volgt een nieuw meetmoment om te kijken wat voor effect het project heeft gehad op de gezondheid van de deelnemers.

Rabo Food Award: samen voedseloplossingen versnellen

Zowel het produceren als het consumeren van voedsel moet verduurzamen willen we in 2050 voldoende voedsel hebben voor iedereen. Daarom is Rabobank dit jaar in gestart met het programma Rabo Food Forward. Dit wordt georganiseerd door heel Nederland in 14 regio’s en heeft als doel een nationale beweging te starten naar een duurzamere toekomst van ons voedsel. Rabobank doet in alle regio’s onderzoek naar de kansen en bedreigingen in de Food & Agri sector en jaagt initiatieven aan die duurzame oplossingen en innovaties zijn voor het voedselvraagstuk van morgen. Dit kan je niet individueel oplossen en daarom brengt Rabobank de hele voedselketen samen. Van boer tot bord: ondernemers, consumenten, partners en opiniemakers.

Bron: © Rabobank