Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer heeft maandag 26 november de Ondernemersacademie Food in Houten officieel geopend in aanwezigheid van initiators, deelnemers, partners en andere betrokkenen. Deze gloednieuwe opleiding heeft tot doel om (zij-)instromers, die kiezen voor het ondernemerschap, op te leiden. Tijdens de feestelijke opening was er ruim aandacht voor ondernemen en de veelzijdigheid van het foodondernemerschap in het bijzonder. Met het plaatsen van het laatste element in een plaquette met het beeldmerk van de Ondernemersacademie Food werd de academie officieel geopend
Staatssecretaris Mona Keijzer; “Het tekort aan opvolgers in foodspeciaalzaken waaronder de slagersbranche wordt een steeds groter probleem. De oprichting van de Ondernemersacademie Food laat zien dat de branche
zelf aan de slag is gegaan om dit probleem op te lossen. De terugkeer van vakscholen in allerlei nieuwe jasjes, die passen bij deze tijd, is toe te juichen. Niet voor niets staat dit voorbeeld genoemd in mijn MKB Actieplan. Dankzij dit soort initiatieven blijft het prachtige slagersvak ook behouden voor toekomstige generaties. ”
Peter Hoogenboom, directeur Koninklijke Nederlandse Slagers opende de bijeenkomst en heette iedereen welkom. Tijdens de korte introductie werd de problematiek van de slagersbranche geschetst en het ontstaan van het idee voor de academie om (zij-)instromers op te leiden voor het ondernemerschap in de foodspeciaalzaken en slagerijen in het bijzonder. Hoogenboom benadrukt “Het ondernemerschap is zo veelzijdig en voeding is een heel actueel en interessant thema. Wanneer je naar de toekomst kijkt is deze academie voor een grote doelgroep interessant.” Voorzitter College van Bestuur van SVO vakopleiding food Karel de Leest nam vervolgens het stokje over en zoomde in op de kansen van het ondernemerschap in food en de opzet van de
opleiding. Programmamanager Astrid van Hest lichtte het programma meer in detail toe. De Staatsecretaris sprak vol lof over dit initiatief en opende onder luid applaus de Ondernemersacademie Food.
Bron: © Ondernemersacademie Food