Nul emissie belevering horeca
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nul emissie belevering horeca

  • 28 januari 2019

Bolscher meer dan vlees gaat als 1e leverancier de horeca in de binnenstad van Enschede en Hengelo geconditioneerd beleveren met nul emissie wagens. Deze Streetscooters, type Work XL, rijden 100% elektrisch en de auto en de koeling worden opgeladen via de zonnepanelen op het dak.

De vleesindustrie heeft te maken met grote milieu thema's. Het bedrijf wil niet achteraan sluiten in de rij, maar een leidende rol spelen om de CO₂-uitstoot zoveel mogelijk terug te dringen. Daarom is Bolscher ook actief bezig met het ontwikkelen van nieuwe circulaire, “minder vlees” concepten en initiatieven voor kleinschalige regionale vleesproductie.

CO2-reductie

Bolscher heeft als doel om in 2020 de CO₂-uitstoot met 50% te reduceren ten opzichte van basisjaar 2015. In 2018 is Bolscher meer dan vlees, als eerste vleesbedrijf gecertificeerd op de CO₂-prestatieladder.

Om deze CO₂-reductie te bereiken zijn diverse energiebesparende maatregelen genomen. Zo is het dak van de productielocatie voorzien van ruim 600 zonnepanelen, zijn de productieruimtes en kantoren volledig voorzien van LED-verlichting, rijden ze met de personenauto’s 100% elektrisch en is het geconditioneerde wagenpark aangepast om de doelstelling in 2020 te halen. Bolscher beschikt over 9 laadplekken en een snellaadstation. Het snellaadstation is in samenwerking met de gemeente Enschede geplaatst.

Verder is het systeem dat de leveringskratten wast, aangepast zodat het energieverbruik voor het wassen van de kratten nu 90% lager is. Het schoonmaak water wordt (voor)verwarmd door warmteterugwinning uit de koelinstallatie. Ook zijn alle verpakkingen recyclebaar en word het afval gescheiden. En het geconditioneerde wagenpark is uitgebreid met deze twee gloednieuwe en speciaal gebouwde nul emissie Streetscooters.

Roy Bolscher, die samen met Chiel Bolscher de directie voert bij Bolscher meer dan vlees, vertelt: “Duurzaamheid zit in mijn DNA en ik ben zeer geïnteresseerd in nieuwe technologie. Of het nu gaat om de energie- of eiwittransitie, bij Bolscher willen we blijven vooroplopen. Hiermee hopen wij iedereen om ons heen te inspireren om samen te werken aan een duurzame toekomst.”

Bron: © Bolscher