Nieuwe campagne: Let’s Talk About Pork From Europe
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuwe campagne: Let’s Talk About Pork From Europe

  • 21 juli 2020

Misleiding is een van de grote sociale problemen van de afgelopen jaren geworden. Om dit te helpen bestrijden hebben de varkensvleessector in Spanje, Frankrijk en Portugal zich verenigd in een campagne die de hele waarheid zal vertellen over het Europese productieproces van varkensvlees, die de strengste en meest veeleisende normen ter wereld hanteert op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, traceerbaarheid, voedselveiligheid, bioveiligheid en dierenwelzijn.

Onder het motto Let's Talk About Pork From Europe heeft de Interprofessional Organisation of White Liver Pigs (INTERPORC) samen met de Franse brancheorganisatie INAPORC en de Portugese organisaties Aligrupo en Agrupalto het platform letstalkabouteupork.com gelanceerd. Een website die serieuze en transparante informatie geeft over het productieproces in Europa; kennis over varkensvlees verspreidt; en de valse mythes rond dierenwelzijn, gezondheid, bioveiligheid en duurzaamheid in de Europese varkenssector uit de wereld helpt.

De Let's Talk About Pork From Europe campagne is voornamelijk gericht op jongeren tussen 18 en 30 jaar en maakt gebruik van de Fake or Real dynamiek om nuttige en waarheidsgetrouwe informatie te verstrekken via de stem van alle partijen die betrokken zijn bij het Europese productieproces van varkensvlees. Een programma waaraan natuurlijk ook consumenten deelnemen om hun twijfels over de productieketen van varkensvlees in Europa te kunnen wegnemen via Twitter (@TalkAboutEuPork) en Instagram (@letstalkabouteupork_en).

Let's Talk About Pork From Europe wordt gefinancierd door de Europese Commissie in het kader van 'Enjoy!' van de Europese Unie, met als doel om Europese producten te promoten en erover te informeren. In de komende drie jaar zal de campagne verschillende acties en evenementen organiseren die gericht zijn op de millennials en Generatie Z.

letstalkabouteupork.com

Bron: © Let's Talk About Pork From Europe