Monitor Voedselverspilling 2018 gepubliceerd
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Monitor Voedselver­spilling 2018 gepubliceerd

  • 01 september 2020

De voedselverspilling per hoofd van de bevolking in ons land is in 2018 niet meer, maar ook niet minder geworden ten opzichte van 2017. Dat blijkt uit de update van de Monitor Voedselverspilling, gepubliceerd op 1 september 2020 door Wageningen Food & Biobased Research.

Nederland heeft de afgelopen jaren veel energie gestoken in bewustwording bij bedrijfsleven en consument. Zo is in 2018 de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling opgericht waarbij inmiddels bijna 100 verschillenden partijen zijn aangesloten die de handen ineen hebben geslagen om sámen te werken aan het voorkomen en verminderen van voedselverspilling. Het is echter nog te vroeg om het effect hiervan terug te zien in de cijfers. Zeker is wel dat de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling een aantal veelbelovende initiatieven heeft opgeleverd, waaronder de Verspillingsvrije week die op dinsdag 1 september is gestart.

Omvang verspilling en aannames

De verspilling in de voedselketen per hoofd van de bevolking bedroeg in 2018 tussen de 96 en 149 kilogram. Een exact getal is niet te geven, omdat gegevens over het aandeel voedsel in afvalstromen niet altijd voorhanden waren. Daarom zijn een aantal aannames gedaan over de minimale en maximale hoeveelheid voedsel per afvalstroom.

Klik hier voor de Monitor Voedselverspilling 2018

Bron: Wageningen Food & Biobased Research