HelloFresh wil dynamische voedsel-etikettering met TTI
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

HelloFresh wil dynamische voedsel-etikettering met TTI

  • 05 juli 2023

Uit een nieuw onderzoek, uitgevoerd door HelloFresh, blijkt dat elke tweede persoon één of twee keer per maand voedsel ter waarde van gemiddeld 20 euro weggooit. Het onderzoek wijst uit dat consumenten vaak voedsel weggooien vanwege de angst om ziek te worden, zelfs als de producten nog veilig te consumeren zijn. Daarnaast zorgt verwarring rondom houdbaarheidsdata ook voor verspilling.

Hoewel de helft van de respondenten zich verantwoordelijk voelt voor het verminderen van voedselverspilling, is er behoefte aan meer educatie en een verbeterd voedsel-etiketteringssysteem. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan een derde van de deelnemers vindt dat het huidige voedsel-etiketteringssysteem niet helpt bij het verminderen van verspilling.

HelloFresh pleit voor dynamische voedsel-etikettering met behulp van tijd-temperatuur-indicatoren (TTI). In samenwerking met Keep-It®, Wageningen University en het Thünen Instituut heeft HelloFresh TTI-oplossingen getest, wat resulteerde in een potentieel van 15% vermindering van voedselverspilling en positieve reacties van consumenten. Om deze innovatieve oplossing te kunnen implementeren, is regelgevende verandering op Europees niveau nodig.

HelloFresh roept beleidsmakers op om pilotprojecten te ondersteunen en te werken aan een slimmere datumaanduiding op voedselverpakkingen. Door gezamenlijke inspanningen kan voedselverspilling worden verminderd en de planeet worden beschermd.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 7.500 mensen in vijf Europese landen.

Hellofreshgroup.com

Bron: HelloFresh