HAK voert Nutri-Score in
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

HAK voert Nutri-Score in

  • 23 mei 2019

Groentefabrikant HAK wacht niet tot het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een definitieve beslissing neemt over een nieuw voedselkeuzelogo als opvolger van het in 2016 afgeschafte ‘Vinkje’. Vanaf 1 september 2019 gaat de groentefabrikant, in navolging van haar besluit in België, ook in Nederland het Nutri-Score-label op haar producten voeren. HAK is hiermee de eerste in Nederland.

Nutri-Score is een bewezen instrument om consumenten te stimuleren om, bij hun dagelijkse boodschappen, te kiezen voor een gezond product. Uniek is dat Nutri-Score het enige voedselkeuzelogo is dat gunstige voedingselementen beloont, zoals eiwitten, vezels en het percentage groenten en fruit. Om die reden voorziet HAK dat invoering van Nutri-Score zal leiden tot meer groenteconsumptie. En juist die groenteconsumptie is een uiterst relevant maatschappelijk thema in Nederland, omdat ons land onderaan de lijstjes prijkt van dagelijkse groenteconsumptie in Europa. Gemiddeld eten Nederlanders 134 gram groenten per dag (RIVM) en dat getal stijgt al jaren nauwelijks. Het Voedingscentrum beveelt 250 gram groenten en twee porties fruit per dag aan.

Stimuleren groenteconsumptie

Volgens Hoogeboom is het vooral positief dat de consument geholpen wordt met een duidelijk voedselkeuzelogo. “Vanuit onze bedrijfsmissie vinden wij het belangrijk dat het voor consumenten gemakkelijk gemaakt wordt om meer plantaardig, meer groenten en meer peulvruchten te eten. De voedingswaarde van groenten is heel hoog, vanwege de vezels, eiwitten en vitamines die ze bevatten. Vandaar dat onze producten vrijwel allemaal een A-score krijgen. Als we consumenten willen aanzetten om op eenvoudige wijze meer groenten en peulvruchten te eten, dan zal zo’n positieve Nutri-Score ontegenzeggelijk motiverend werken.”

Bron: © HAK