Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Het watersysteem in Groningen staat onder druk door droogte, verzilting en de groeiende watervraag van industriële bedrijven. Om deze uitdagingen aan te pakken, neemt de provincie Groningen het initiatief in het project 'Bewustwording en terugdringen laagwaardig waterverbruik in de industrie'. Het doel is intensievere samenwerking tussen industriële bedrijven en overheidsinstanties om de watertransitie te bevorderen. Het adviesbureau Sweco ondersteunt dit project.
Vijf industriële bedrijven uit Groningen, samen met waterschappen, Waterbedrijf Groningen en de provincie, hebben deelgenomen aan een rollenspel. Dit Serious Game liet twee scenario's zien: de effecten van klimaatverandering en de groei van de waterstofeconomie. Het belang van samenwerking en bredere perspectieven werd benadrukt. Maatregelen zoals afkoppeling van het rioolstelsel en gebruik van industrieel water uit zeewater bleken positieve impact te hebben op de beschikbaarheid van zoet water.
Het rollenspel heeft geleid tot beter begrip van gezamenlijke uitdagingen en mogelijke oplossingen. Een overkoepelende strategie is nodig om gezamenlijk actie te ondernemen. "We moeten werken aan een integrale wateragenda," aldus Robert Jan Poppen, Site Director Nobian Chemiepark Delfzijl. Kennisdeling over waterbesparing is ook een focus. Waterbedrijf Groningen produceert jaarlijks 50 miljoen m3 drinkwater, waarvan 20% wordt gebruikt door industriële clusters. De provincie Groningen neemt dit initiatief namens de Taskforce Waterbeschikbaarheid.
Bron: Provincie Groningen
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec