Gmyrek sluit aan bij Group of Butchers
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Gmyrek sluit aan bij Group of Butchers

  • 30 november 2018

Begin oktober is Hartmann Fleischwaren aan de gelederen van Group of Butchers toegevoegd en nu is het de beurt aan Gmyrek Fleisch- und Wurstwaren.

Group of Butchers is in 1997 opgericht door Nick Visser en Wilbert Wolfs en levert vleeswaren en vleesproducten aan de retailmarkt en de out-of-homemarkt in de Benelux. Door selectief gekozen Nederlandse, Belgische en Duitse familiebedrijven over te nemen, blijft Group of Butchers het assortiment uitbreiden.

Over Gmyrek 

De liefde van de familie Gmyrek voor worst ligt in het jaar 1904. In dat jaar richtte de overgrootvader van Stephan en Christoph Gmyrek een worst- en delicatessenfabriek op in Gliwice, Silezië. Na de Tweede Wereldoorlog opende Egon Gmyrek in 1947 het eerste productiebedrijf voor Silezische worstproducten in Gifhorn. In de jaren 1970/1971 voegde de twee zonen Karl Peter en Klaus Gmyrek zich bij het bedrijf. In deze fase werd besloten om de ambachtelijke onderneming uit te bouwen tot een high-performance partner van de detailhandel in levensmiddelen. Gmyrek leverde aanvankelijk rookworstspecialiteiten aan deze klantengroep. De groei van het familiebedrijf in 1975 maakte de bouw van een moderne vleesfabriek in Weilandmoor, het huidige hoofdkantoor, noodzakelijk. Geleidelijk creëerden zes verdere bouwfasen nog meer ruimte voor de noodzakelijke uitbreiding van het bedrijf. In 2014 breidde Gmyrek haar productiegebied uit met nog eens 700 vierkante meter. Tegelijkertijd werd de bestaande 5.000 m² geleidelijk gerenoveerd en gemoderniseerd, zodat de modernste claims van voedselproductie kunnen worden gegarandeerd. In 2017 voltooide Gmyrek dit project met succes.

www.groupofbutchers.nl

Bron: © Group of Butchers