Global Animal Protein Outlook 2019
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Global Animal Protein Outlook 2019

  • 31 december 2019

De groei van de wereldwijde dierlijke eiwitten gaat door, maar vertraagt. Onzekerheid is een belangrijk thema voor 2019. De onzekerheid als gevolg van de Afrikaanse varkenspest, de handel en de voederprijzen dragen allemaal bij aan de vertraging van de productie. Maar volgens het onlangs verschenen RaboResearch-rapport "Global Animal Protein Outlook 2019 - Growth Slows Down..... as Doubts Gear Up" biedt het wereldwijde dierlijke eiwit ook kansen in 2019.

Samenvatting van het verslag

De groei van de wereldwijde productie van dierlijke eiwitten zal naar verwachting vertragen naarmate we in 2019 verder gaan, gezien de duidelijke onzekerheid in de handel, de bioveiligheid en het weer. Deze onzekerheden zouden in 2019 echter kunnen omslaan in de richting van zwakkere of sterke productiebeperkingen.

De fundamenten blijven de aanhoudende groei van dierlijke eiwitten ondersteunen. De economische vooruitzichten zijn positief voor het grootste deel van de wereld en het consumentenvertrouwen blijft stevig.

Om een succesvol jaar vooruit te helpen, moet de toeleveringsketen voor dierlijke eiwitten door de onzekerheden heen kijken. De versterking van het concurrentievermogen in de handel zal profiteren van sterke relaties en redelijke prijzen en een betere bioveiligheid. De versterking van het concurrentievermogen op de binnenlandse markten zal gebaat zijn bij innovatieve productie- en verwerkingsbenaderingen die de toegevoegde waarde verhogen.

Dit zijn onze belangrijkste punten voor de belangrijkste dierlijke eiwitten producerende regio's in de wereld:

Noord-Amerika

We verwachten een sterke groei van de productie, met een toename in alle soorten, geleid door varkensvlees. Ook de uitvoer zal toenemen, terwijl de totale groei van de uitvoer van rundvlees zal leiden tot een toename van de uitvoer.

Europa

De pluimveeproductie groeit, maar varkensvlees en rundvlees zijn stabiel. De Europese export zal groeien en de bioveiligheid zal nog belangrijker worden.

China

Biosecurity is de belangrijkste kwestie voor de Chinese dierproteïnesector, en de productie van varkensvlees is daardoor materieel gedaald. De invoer zal naar verwachting stijgen.

Brazilië

De productie groeit in alle soorten van het Braziliaanse dierlijke eiwitcomplex. Lokale economische omstandigheden beïnvloeden de lokale vraag..... en kunnen beide kanten op gaan. De export zal naar verwachting toenemen.

Zuidoost-Azië

Pluimvee leidt een bescheiden productiegroei in Zuidoost-Azië. De kostendruk neemt toe, waardoor de lokale productie en import onder druk komen te staan.

Australië & Nieuw-Zeeland

De productie van rund- en schapenvlees in Australië en Nieuw-Zeeland zal afnemen. Door de beperkte aanvoer zullen de veeprijzen sterk blijven en de seizoensgebonden omstandigheden zijn bepalend voor de groeimogelijkheden.

Klik hier om het volledige rapport te downloaden

Bron: © Rabobank