Footprint vlees niet zo groot als vaak geschetst
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Footprint vlees niet zo groot als vaak geschetst

  • 14 augustus 2018

De Nederlandse vleessector produceert minder CO2 dan vaak geschetst wordt. Dit zegt Dé van de Riet, woordvoerder van de COV en communicatiemanager van Vlees.nl. 

Dat komt volgens hem vooral ook, omdat in talloze onderzoeken een flinke verscheidenheid aan cijfers wordt gebruikt en uiteenlopende methoden van berekeningen worden gehanteerd. Deze worden rond ‘vlees’ bovendien te vaak eenzijdig geïnterpreteerd, zodat snel een vertekend en oneerlijk beeld ontstaat.

'We moeten zelf meer gaan zorgdragen voor goede, eenduidige informatie. Vlees.nl kan bij dit soort onderwerpen fungeren als platform om informatie te bundelen, te laten onderzoeken, te duiden, breed beschikbaar te stellen, 'best cases' te laten zien, te bloggen en te vloggen en de dialoog mee aan te gaan. En dat is volgens mij best hard nodig'.

Bron: COV

Bron: © Pixabay