Duitsland wil hogere btw op vlees
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Duitsland wil hogere btw op vlees

  • 09 augustus 2019

Er is momenteel een politieke discussie gaande in Duitsland over het wel of niet verhogen van het btw tarief op vlees. Het huidige btw tarief op vlees is 7 procent. Dit zou verhoogd kunnen worden naar 19 procent. De insteek voor deze aanpassing is dierenwelzijn. De opbrengst zou veehouders moeten financieren om te kunnen investeren in de hogere eisen op het gebied van dierenwelzijn.

Politiek links en midden zijn voorstander van deze verhoging. Rechts ziet het echter niet zitten. De SPD (links) wil zelfs vleesproducenten en levensmiddelenketens laten meebetalen aan dierenwelzijn. 

Die Linke is tegen de btw verhoging. De partij vindt niet dat minder bedeelden van de bevolking moeten meebetalen aan dierenwelzijn. De rechtse partijen voorzien dat deze verhoging Duitse producenten van de markt kan drukken. Waardoor de productie in landen die lagere normen hanteren versterkt. Volgens de Duitse Boerenbond (DBV) zijn klimaat en dierenwelzijn er niet mee gediend als Duitse boeren blijven investeren. 

Bron: © Pigbusiness