Dit zijn de foodhelden van 2020
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Dit zijn de foodhelden van 2020

  • 02 september 2020

Op maandag 31 augustus 2020, zijn in een speciale Studio Food100-uitzending op YouTube de foodhelden van 2020 bekendgemaakt: 6 changemakers die vanwege hun buitengewone prestaties in het afgelopen jaar gekozen werden uit de Food100, een lijst van 100 vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars. Zij mochten live aanschuiven bij tafelhost Hans van Steenbergen, die daarnaast met Roel Schutten van AgriFood Capital en Food100-partners Martijn Rol van de Rabobank en Freija Vermeer van Stichting DOEN in gesprek ging over de impact van Covid-19 op de foodsector en de mooie, nieuwe initiatieven die dankzij de veranderde omstandigheden ontstaan zijn.

Jurylid Nadia Zerouali over de Food100

“De Food100 in tijden van COVID-19 relevant? Absoluut! Juist in deze coronacrisis zien we relevantie om mensen die zich inzetten voor een beter voedselsysteem een podium voor erkenning en waardering te bieden. Tijdens het juryproces hebben we los van de standaardcriteria oog gehad voor ’(sociaal) ondernemerschap’ en ‘leiderschap’. We zien in de lijst en bij onze foodhelden een mooie combinatie van doeners en denkers die zowel achter als voor de schermen actief zijn om het verschil te maken. In de toekomst blijven we focus houden op een diverse en inclusieve Food100. Namens de gehele jury kan ik zeggen dat we trots zijn op iedereen binnen de Food100!”

Foodhelden categorie ‘tot 30 jaar’

Arjuna Huis in ’t Veld, De Melkbrouwerij; Samen met haar man laat Arjuna zien hoe mooi en lovend natuurinclusief boeren kan zijn.
Malou van der Burgt, EVENT Hotels; Malou heeft meetbare resultaten behaald met het tegengaan van voedselverspilling.
Wilma Oosthoek, Stichting Student & Leefstijl; Met Stichting Student & Leefstijl wordt er essentiële aandacht gegenereerd aan voeding als medicijn binnen de gezondheidszorg.

Foodhelden categorie ’30 jaar en ouder’

Joris Bijdendijk, RIJKS en Wils; Joris heeft tijdens corona vele geïnspireerd met zijn take-away initiatief, heeft de vrije maaltijdsoep mede georganiseerd, net zoals het grootste Heri Heri diner in samenwerking met Kip Republic.
Wilbert van der Kamp, Wilpret en Lokaal Kilo’s Schuiven; Gedurende de coronacrisis heeft Wilco meerdere initiatieven geïnitieerd zoals de Grokaalbox, de Voedseldoos en boeren geholpen hun overschot te vermarkten.
Samuel Levie, Food Cabinet en Support Your Locals; Levie verzamelt de juiste mensen om zich heen om in no-time een impactvol initiatief op te zetten zoals ‘Support Your Locals’.

Food100.nl

Bron: Food100