Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Sinds het uitbreken van de coronacrisis worden alle containers met vlees, vis en schaaldieren uit China steevast gecontroleerd. Volgens viroloog Johan Neyts (KU Leuven) is er maar een kleine kans dat je het coronavirus oploopt door het consumeren van besmette voeding. “Onze maagsappen zijn zo zuur dat het virus kapot gaat”, aldus Johan Neyts.
Neyts heeft ook vraagtekens bij de besmettingsgraad van de deeltje die gevonden worden op ingevroren kip uit China. “Een virus moet infectieus zijn om iemand te kunnen besmetten. Misschien is het virus al uit elkaar gevallen en hebben ze in China gewoon resten van genetisch materiaal gevonden. Die resten wijzen erop dat het virus aanwezig geweest moet zijn. Maar als het ondertussen uit elkaar is gevallen, kan het niemand meer besmetten en dat maakt het ongevaarlijk.”
Bron: VILT
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec