Actie naar een afvalvrije toekomst
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Actie naar een afvalvrije toekomst

  • 16 januari 2019

Op 15 januari heeft Nestlé aangekondigd hoe zij een afvelvrije toekomst wil realiseren. Het bedrijf verbindt zich aan de doelstelling dat 100% van de verpakkingen in 2025 recyclebaar of herbruikbaar zijn.

De CEO van Nestlé, Mark Schneider, zegt hierover: "Onze visie en ons actieplan geven richting aan de verbintenis en specifieke aanpak die we zijn aangegaan voor het terugdringen van de hoeveelheid plastic verpakkingsafval. Samenwerking is absoluut noodzakelijk, daarom vragen we ook aan consumenten, zakenpartners en al onze Nestlé-collega's om hun steentje bij te dragen.”

Baanbrekende alternatieve materialen

In december 2018 kondigde Nestlé de oprichting van het Institute of Packaging Sciences aan. Hier zal het bedrijf verschillende duurzame verpakkingsmaterialen ontwikkelen en testen en samen met industriële partners werken aan de ontwikkeling van nieuwe verpakkingsmaterialen.

Tussen 2020 en 2025 zal Nestlé het gebruik van plastic verpakkingsmateriaal dat niet of moeilijk te recyclen is wereldwijd geleidelijk afbouwen. Om dit te realiseren gaat het samenwerkingsverbanden aan met grensverleggende verpakkingsspecialisten.

Een afvalvrije toekomst vormgeven

Nestlé sprak de lange termijnambitie uit om bij alle activiteiten wereldwijd te voorkomen dat er nog langer plastic in het milieu terechtkomt. Hiermee voorkomt het bedrijf verdere opeenhoping van kunststoffen in de natuur en dringt het de hoeveelheid plastic verder terug.

Nestlé is daarnaast het eerste levensmiddelenbedrijf dat samenwerkt met het Project STOP. Dit is een toonaangevend initiatief dat in 2017 in Indonesië werd gelanceerd. Het gaat partnerschappen met steden en regeringen in Zuidoost-Azië aan, om te voorkomen dat er nog meer plastic in de oceaan terechtkomt.

Nieuw gedrag stimuleren

Het terugdringen van de hoeveelheid plastic afval vereist een gedragsverandering van ons allemaal. Nestlé streeft naar een blijvende en daadkrachtige verandering. Nestlé weet dat er geen betere plek is om te beginnen dan bij het bedrijf zelf.

●     Alle 4.200 Nestlé-vestigingen wereldwijd streven ernaar om plastic voorwerpen voor eenmalig gebruik, die niet kunnen worden gerecycled, niet langer te gebruiken. Deze voorwerpen worden vervangen door materialen die makkelijk te recyclen of opnieuw te gebruiken zijn.

●     Medewerkers van Nestlé op alle locaties wereldwijd en op alle lagen binnen de organisatie zullen hun vrijwilligersdagen besteden aan het opruimen van zwerfafval en deelnemen aan opruimactiviteiten op World Ocean Day op 8 juni 2019. Om het goede voorbeeld te geven, zullen de directie en medewerkers van Nestlé van het hoofdkantoor in Zwitserland in mei 2019 geheel vrijwillig de oevers van het Meer van Genève schoonmaken.

Bron: © Nestlé