ABN AMRO: Aandacht voor brexit blijft van belang
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

ABN AMRO: Aandacht voor brexit blijft van belang

  • 06 juli 2020

De aandacht van de Nederlandse ondernemer voor de brexit verslapt, constateert VNO-NCW in De Financiële Telegraaf. Van de bedrijven die een handelsrelatie met het Verenigd Koninkrijk (VK) hebben, bereidt 60 procent zich voor op een Brits vertrek uit de Europese Unie (EU). Vorig jaar was dat nog 76 procent, zo blijkt uit een rondvraag van onderzoeksbureau Kantar.

Met de komst van corona lijken andere problemen natuurlijk even bijzaak. Iets minder dan de helft van de bedrijven met directe relaties met het VK zegt tegen Kantar redelijk tot zeer goed op de hoogte te zijn van ontwikkelingen rond de brexit. Vorig jaar was dit bij liefst 85 procent van die bedrijven nog het geval.

Het einde van de transitieperiode nadert ondertussen. Onlangs lieten de Britten een in het ‘Withdrawal Agreement’ afgesproken deadline verlopen waarbinnen de transitieperiode verlengd kon worden. Dat betekent niet dat verlenging nu onmogelijk is, maar het geeft wel aan dat de brexit zwaar weegt voor Boris Johnson. Met de verwachte snelle afloop van de transitieperiode en de bestaande onduidelijkheid over welke afspraken gemaakt gaan worden, blijft het van belang voor Nederlandse bedrijven om ook de brexit in het vizier te houden.

abnamro.nl

Bron: © ABN AMRO