Vleeswaren mét groente
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Vleeswaren mét groente

  • 06 november 2018

Groente als gedeeltelijke vervanger van vet. Dat is het kenmerk van Stegeman Vollof, een nieuwe lijn traditionele vleeswarenproducten van marktleider Stegeman. Met Stegeman Vollof speelt Stegeman in op de groeiende behoefte van de Nederlandse consument aan verantwoorde voedingskeuzes die passen bij een evenwichtiger eetpatroon. Stegeman Vollof is verrijkt met 30% groente en bevat zelfs tot 65% minder vet, maar is net zo smakelijk en makkelijk in het dagelijks gebruik als vergelijkbare reguliere vleeswaren.

Genieten, gezondheid en balans  

Ons lijf en onze gezondheid staan in het middelpunt van ons bewustzijn. Veel mensen zoeken actief naar mogelijkheden om hun lifestyle en hun voedingskeuzes daarop aan te passen. Stegeman wil mensen helpen makkelijker keuzes te kunnen maken door betere alternatieven aan te bieden van dagelijkse producten die men makkelijk in hun eetgewoontes kan introduceren. Theo Toering van Stegeman: “Consumenten zijn zich steeds bewuster van wat ze eten en daar spelen we met Stegeman Vollof op in. We bieden de consument met Stegeman Vollof de mogelijkheid om te genieten van vleeswaren die echt aanzienlijk minder vet bevatten door hier groente aan toe te voegen.”

Eénderde tot de helft aan groente en tot 65% minder vet

Bij de ontwikkeling van Stegeman Vollof was het de kunst om te zorgen voor minder vet, meer groente, vitaminen en vezels en tegelijk de smaakbalans te behouden. Na een uitgebreide ontwikkelingsfase en testen met consumentenpanels is Stegeman daar naar eigen zeggen in zeker geslaagd. De Stegeman Vollof-producten bevatten éénderde aan groente - bij smeerleverworst is dat zelfs de helft - en tot zelfs 65% minder vet dan het marktgemiddelde. Uit terugkoppeling van consumenten blijkt dat de smaak als vanouds gewaardeerd blijft.

Verkrijgbaarheid

Stegeman Vollof voegt vanaf deze week 6 nieuwe producten aan het assortiment van Stegeman toe: boterhamworst, grillworst, gehakt en gelderse gekookte worst (allen verpakt per 125 gram), leverworst (200 gram) en filet americain (125 gram). Vanaf begin 2019 komen daar nog 3 producten bij: palingworst (125 gram), kookworst (stuks van 200 gram) en smeerleverworst (5x 24 gram). De producten zijn vanaf deze week verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn filialen en online via AH.nl.

Pop-upstore: Bammetje Vollof

Ter introductie van de nieuwe productlijn opent Stegeman van 8 t/m 10 november in Amsterdam de ‘Bammetje Stegeman Vollof’ pop-upstore. Daar kunnen bezoekers zelf ervaren hoe de nieuwe producten op een boterham smaken. De pop-upstore is gevestigd in de Amsterdamse Hallen (Hannie Dankbaarpassage 5) en is dagelijks geopend van 10.00 – 15.00.

Bron: © Stegeman