Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
In 2017 bedraagt het totale verbruik van vlees en vleeswaren (op basis van karkasgewicht) per hoofd van de bevolking ongeveer 77 kg. Deze hoeveelheid is vrijwel gelijk aan de twee jaren daarvoor.
Zo’n 36 kg van het verbruik in 2017 bestaat uit varkensvlees. Pluimveevlees maakt bijna een derde uit van de vleesconsumptie en rundvlees een vijfde. Daarnaast is er gemiddeld per hoofd 1 kg kalfsvlees en ruim 1 kg schapen- en geitenvlees gegeten. Paardenvlees wordt nauwelijks geconsumeerd in Nederland.
In opdracht van Wakker Dier heeft Wageningen Universiteit een jaarlijkse nota gemaakt die overzicht geeft van de vleesconsumptie per hoofd van de bevolking in Nederland in de jaren 2005 tot en met 2017. Daarbij wordt er onderscheid gemaakt tussen de vleessoorten: rundvlees, varkensvlees, schapen- en geitenvlees, paardenvlees, pluimveevlees en totaal vlees.
Bron: © Pixabay
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec