Tony's Chocolonely maakt droom waar
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Tony's Chocolonely maakt droom waar

  • 07 december 2018

Er wordt een mega chocoladefabriek met een achtbaan gebouwd en iedereen kan langskomen. Wat ooit niets anders was dan een droom, wordt nu werkelijkheid. Tony's Chocolonely vond een prachtige historische locatie op de grens van Zaanstad en Amsterdam: Magazijn 'De Vrede', langs het IJ en Noordzeekanaal. Vroeger was 'De Vrede' een plaats voor op- en overslag van graan en zaden, zoals cacao. Dit werd gisteren aangekondigd door Henk Jan Beltman, Chief Chocolate Officer, tijdens de Tony's FAIR, de jaarlijkse FAIR bijeenkomst in de Gashouder in Amsterdam.

Op 13 november van dit jaar zette Tony's Chocolonely de eerste stap in de aankoop van Warehouse 'De Vrede'. De omgeving wordt een openbaar park en er worden twee nieuwe fabrieken gebouwd voor het maken van chocolade en de productie van de repen. In deze fabrieken wordt chocolade geproduceerd volgens de volledig transparante Tony's Open Chain en is het hele proces voor iedereen zichtbaar.

Omhoog geworpen 

Het wordt een totale ervaring. Een Tony's Chocolonely Chocolade Circus, waar je alles over chocolade, de problemen in de cacao-industrie en wat Tony's Chocolonely doet om dit op te lossen, kunt ervaren en leren. Tony's streeft ernaar om jaarlijks 500.000 chocofans te verwelkomen. Met een ritje in de achtbaan door de fabriek, hoopt Tony's dat bezoekers zich door de missie van Tony's zullen laten verleiden en zich bij hen zullen voegen om de missie te helpen realiseren. 100% slavenvrije chocolade de norm maken in de industrie is de voorhoede van alles wat de organisatie doet. Nationaal monument Magazijn 'De Vrede' zal fungeren als het hoofdkantoor van Tony's Chocolonely. Het gebouw wordt een openbare ruimte met restaurants, sportfaciliteiten en flexruimtes voor impactorganisaties. Het nieuws werd zeer goed ontvangen op 29 november, door een juichende menigte van duizenden aanwezigen op Tony's FAIR.

Bron: © Tony's Chocolonely